Site menu

Login form

Section categories

News [3]
Noutati cu privire la viitoare spectacole, evenimente, schimbari de program etc
De ce balet? [1]
Care sunt avantajele practicarii dansului clasic
La ce varsta e copilul meu pregatit sa inceapa cursurile de balet? [1]
Cum decurge ora? [1]
Desfasurarea cursului de balet
Ce trebuie sa poarte copilul meu la cursurile de balet? [2]
Echipament repetitii pentru balerine cochete
Tarife [1]
Pagina micutelor balerine [2]

Search

Calendar

«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2011 » February » 1 » Alcatuirea cursului
4:13 PM
Alcatuirea cursului
De fiecare data, ora incepe cu o INCALZIRE, pe care deja copiii nostri o cunosc foarte bine, fiind capabili s-o execute singuri. Incalzirea, fara de care cursul de balet nu se poate desfasura (intrucat previne eventuale luxatii, intinderi, accidente), e impartita in doua sectiuni: in picioare, la sol. Copilul capata flexibilitate, isi dezvolta musculatura, intarindu-i-se articulatile si capatand control si echilibru.
Dupa ce micutii si-au incalzit de la incheieturile manutelor, pana la glezne, genunchi etc, cursul continua cu partea a 2a si anume STUDIUL LA BARA. Se insista mult pe intelegerea fundalului muzical, pe pozitia corpului, rasucirea genunchiilor in exterior, varfuri intinse, expresivitatea bratelor etc. Copiii invata mici combinatii de exercitii pe care le executa cu sprijin la bara pe anumite fundaluri de pian (muzica clasica in general). Uneori aceleasi variatii de exercitii sunt executate in centrul salii, fara sprijin la bara, micutii deprinzand mai mult echilibru si control.
Partea a 3a consta de obicei in invatarea unor COMBINATII DE PASI, mici coregrafii sau variatii care, ulterior sunt puse cap la cap in alcatuirea unor dansuri pe care copiii au posibilitatea de a le prezenta nu doar in fata ochiului critic al parintilor, ci in cadrul competitiilor de mare anvergura in care fiecare miscare e analizata si notata.
Dupa caz si in functie de nivelul grupei, ora poate continua cu diagonale de sarituri, turatii etc.

Category: Cum decurge ora? | Views: 1114 | Added by: lips_of_n_ang3l | Tags: warm-up, balet | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
1 bosnea elena  
0
Fetita mea are 4 ani si este iubitoare de dans ingeneral BALETUL va rog ajutati-ma sai indeplinesc dorinta are 4 ani este in grup mijlocie daca se poate sa ma contact la nr de te0741126869

Name *:
Email *:
Code *: